Centrul de Asistenţă pentru Autorităţile Publice
Despre comunitate și stil
După o binemeritată vacanță, la 19 mai, participantele LeaderSHE s-au întrunit la o nouă sesiune. De această dată, fetele au avut oportunitatea să învețe lucruri noi despre comunitate și rolul acesteia, despre stil și frumusețe de la trainerii, Mihaela Roșcov și Ylianna Danko.
Sesiunea a debutat cu discuții antrenante despre comunitate și despre contribuția fiecăruia dintre noi la depășirea provocărilor globale. Trainerul, Mihaela Roșcov le-a provocat pe liceene la un joc de roluri și situații, pe parcursul căruia le-a fost testată toleranța și atitudinea lor față de stereotipuri și persoane care provin dintr-un mediu social dezavantajat. La finalul exercițiului, liceenele au realizat că fac parte dintr-o comunitate în care ar trebui să se implice mai mult.

Mihaela Roșcov le-a îndemnat pe liceene să fie tolerante și responsabile de alegerile pe care le fac, să aibă o atitudine constructivă față de eșecuri și să-și fixeze scopuri concrete.
În a doua parte a zilei s-a discutat despre stil și etică, împreună cu designerul vestimentar, Ylianna Danko. Invitata le-a făcut o mică incursiune în istoria modei și a precizat că anii ‘80 au fost primordiali, întrucât anume atunci s-a încetățenit noțiunea de dress code. Ylianna Danko a accentuat faptul că vestimentația joacă un rol important pentru succesul unei femei. Ea le-a oferit fetelor și câteva sfaturi practice. « Pentru stilul business trebuie să tineți cont de simplitate și perfectiune, pe care ni le impun culorile neutre, ușor accentuate cu bijuterii neextravagante, un machiaj natural și multă incredere. În stilul casual varietatea de combinații este lăsată la discreția fiecăruia, însă fără excese », a conchis Ylianna Danko.
Pe final, ea le-a îndrumat pe participantele noastre să-și creeze propriul stil, care să nu fie influențat direct de tendințele modei, ci să reflecte silueta și vârsta, să fie simplu, dar cu mult gust.
Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO "CAAP" cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.